dimarts, 28 de febrer de 2012

La Reproducció

Aquestes tres últimes setmanes hem estat fent altre tema de Medi, és a dir, em aprofundit sobre la reproducció humana. La classe ha segut dividida en equips de 4 persones, així que en total s'ha format 6 grups.
A mi m'ha tocat treballar les parts de l'aparell reproductor masculí amb tres companys més.
Durant la jornada hem hagut aclarar molt bé les coses i repartir-nos el treball per a que després el ferem molt bé.
I com sempre seguidors de olgablogger el que hi ha que fer en aquestos treballs es creixer, aprendre i divertir-se.


Os pose un enllaç dels nostres treballs: Els nostres treballs


dissabte, 11 de febrer de 2012

Descripció d'un animal: El Coatí Marró

El coatí Marró o Nasua Nasua (científicament) és una especie de la família de l'ós rentador... Aquesta família s’anomena Pocyonidae.
Aquest animal és d'ordre carnívora, però ell és obnivor.
Subespècies en Argentina: N. nasua aricana, N.  nasua cinerasens i N. nasua solitaria.
El cos és allargat, robust, cap triangular,
la cua molt llarga i voluminosa, el morro 
també és llarg i punxegut i les potes són curtes i posseïxen cinc urpes fort. Les orelles són prou xicotetes, la mandíbula superior sobrepassa al inferior i el nas està desproveït de pèl i la mou amb facilitat. La coloració patix variacions d'acord amb la zona on habita i a l'edat dels individus, sent el pèl llarg i atapeït. Els tons són: El dors i les parts laterals són terroses o terrós fosques i la zona ventral és blanca o bé pot ser d'un tot ataronjat. La cara és negrosa, contrastant amb la part inferior que és blanca i dos taques pròximes als ulls del mateix color. Les orelles presenten també un vorell blanc. Les potes són d'un to amarronat prou més fosc que la resta del cos i la cua té una sèrie d'anells foscos, a vegades poc evidents. El mascle és més gran que la femella.
Dins del territori argentí se'l veu en les províncies de Missions (molt comú en l'àrea Cascades).
Els seus enimics naturals són: Jaguar (Panthera onca) i el Puma (Puma concolor) . En alguns llocs les morts ocasionades per la depredació dels fèlids aconseguix el 50% de la mortalitat dels coatíes marró adults.

És ademés molt civilitzat amb les persones, i sempre està en llocs amb humitat.
És molt graciós i bonic.
ADVERTENCIA: si aneu a algún lloc on es trobe aquest animal, mai porteu un entrepà, per que si no entrarà en la teua bossa de mà i te'l coixera.